Ovo je zasigurno jedna od najvažnijih stvari prilikom planiranja vjenčanja. Razlog za to je ako nemate mjesto gdje cete sve organizirati, nista drugo nije ni važno. Jer, sve se ostalo moze promijeniti i dogovoriti i u zadnji čas, ali mjesto gdje će se svadbena svečanost održati ključna je na popisu obaveza za ogranizaciju.

Za razliku od nekih drugih stvari, salu je potrebno rezervirati što ranije, jer nakon što to obavite, sve ostalo dolazi nekako samo po sebi. Odmah kada odlučite da želite organizirati vjenčanje, potrebno je krenuti u potragu za salom. Pritom je, dakako, važno da znate kada otprilike želite da se održi vaše vjenčanje, koliki vam je budžet (sala obično iziskuje najviše novaca prilikom organizacije vjenčanja), koje lokacije dolaze u obzir, koliko gostiju planirate pozvati i sl.

Prije samog polaska u potragu, nije na odmet malo "prosurfati" internetom i vidjeti što se nudi. Tamo obično možete pronaći adrese sala i restorana i kontakt telefone osoba s kojima se možete dogovoriti kada bi bilo najbolje da se sastanete i pogledate salu i saznate druge detalje (prvenstveno cijenu) kako biste mogli donijeti konačnu odluku.

Iako je odabir sale ključan, i treba tu odluku donijeti što prije, nemojte žuriti nego radije sve polako obiđite, pogledajte što se nudi, usporedite uvjete i tek nakon toga donesite konačnu odluku. Bez obzira što će vas možda ponekad pokušati i požuriti s isprikom da se netko drugi već zainteresirao za "vaš datum", nemojte dozvoliti da to utječe na to da morate na silu donijeti odluku. Zbog toga biste mogli požaliti. Izbor sala je zbilja velik i samo treba biti uporan u potrazi za onom pravom i uspjeh zasigurno neće izostati.