Prvi ples je nekima romantičan trenutak „u kojem i zvijezde plešu s vama", a nekima strava.

Što vi mislite o tome? Ukoliko spadate u skupinu onih koji misle da imaju dvije lijeve noge i plesati se usude samo u privatnosti svoje sobi dok ih nitko ne gleda, svakako vam predlažemo da upišete plesni tečaj. Slijedeći naše savjete ne samo da će vam prvi ples u zajedničkom životu ostati u vječnom sjećanju, nego će vam ples postati svakondnevna zabava.

Prvo, dobro se raspitajte o plesnim školama. Odite na plesnjak i pitajte najbolje plesače za mišljenje. Nakon toga to mišljenje provjerite kod dovoljno dobrih plesača. Oni su često realniji. Pitajte one koji se smiješe dok plešu.

Da biste znali plesati trebate naučiti korake i figure, ali nemojte nikada zaboraviti da je to PLES, a ne matematičko reproduciranje naučenih koraka :1,2,3,pauza,5,6,7,pauza, desni okret, 1,2,3....itd. Slušajte glazbu, osjetite je svojim tijelom i -plešite.

Najbolja je škola u kojoj učite elemente (osnovne korake, okrete, hodanja, uvrtanja, itd) te dobro vođenje (dečki) i praćenje (cure). Na taj način plesač može kombinirati elemente kako želi i vrlo brzo počinjete UŽIVATI u plesu. Također je važno da na taj način možete plesati i s drugima.
Neke plesne škole uvježbavaju dugačke kombinacije figura koje (ako ih zapamtite) na kraju možete plesati samo s onom osobom s kojom ste te kombinacije naučili.

Plesanje u paru je moguće samo ako poštujete osnovno pravilo: plesač vodi, plesačica slijedi. Znam kako to zvuči, ali to jedino tako ide.
Plesačicama je na početku najteže postići tu nirvanu: da ne misle ništa, ne odlučuju ništa i da bespogovorno prate. Nakon cjelodnevnog razmišljanja, odlučivanja i ostalih mentalnih akrobacija teško je odjednom postati „zombi". Kad steknetu tu vještinu, vidjet ćete da je to savšena anti-stres terapija. Cure, uživajte!

Na plesaču je zaista teži dio posla: dečkima je na početku tečaja teže nego curama, a pored toga još moraju naučiti voditi svoju plesačicu da bi ga ona mogla pratiti. Nije im lako i zato bi partnerice trebale imati razumijevanja i dati im podršku dok ne pređu u sljedeću fazu. Kad prođe početnička kriza, napredak je brz. Nakon toga, osjećat ćete se kao onaj par na podiju s početka priče Na plesnom podiju.

Kad budete birali vjenčanicu, svakako provjerite možete li u njoj izvesti pokrete plesa za koji ste se odlučili.
Na plesni tečaj pođite na vrijeme, dok još nemate previše obaveza. Teži dio tečaja, sam početak, prođite dok ste još svježi. Kasnije ćete zaista uživati na satovima plesa i to će vam biti rijetki trenuci odmora i opuštanja zadnjih dana pred vjenčanje.
I zadnje, ali ne i manje važno: Budete li, drage dame, plesale dvaput tjedno, vaše će tijelo biti u odličnoj formi, mišići će vam se zategnuti, osmjesi proširiti...i sve to bez muke, uživajući.