Izjava o privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI - GDPR

U skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, niže vas obavještavamo o načinu obrade Vaših osobnih podataka. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:

Ingenium j.d.o.o.
Kaninska 29
31000 Osijek

E-mail kontakt: [email protected]
Telefon: +385 91 119 60 80

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

  • kako bismo odgovorili na postavljeni upit ili zahtjev,
  • radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko naše web trgovine.

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Adresa
  • Adresa e-pošte
  • Broj telefona

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Ingenium j.d.o.o. kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo nastavite čitati ovaj tekst.

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno da bi Ingenium j.d.o.o.moglo dostaviti tražene artikle. Ako nam ne želite dati tražene podatke nećemo moći obraditi Vaš zahtjev.

Prilikom kupnje u WEB trgovini nužno je navesti prethodno navedene podatke jer o njima ovisi izdavanje ponude i računa, registriranje bankovne transakcije, telefonski kontakt i dostava uplaćenih artikala. Ukoliko nam ne pružite u uvid u prethodno navedene podatke, izvršenje kupnje putem WEB trgovine neće biti moguće te Ingenium j.d.o.o.neće biti u mogućnosti prihvatiti narudžbu.

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

Ingenium j.d.o.o.omogućuje da se registrirate na WEB stranici planer-vjencanja.com i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti on-line kupnju.

Za registraciju i otvaranje profila potrebni sljedeći osobni podaci:

  • Ime i prezime
  • Adresa stanovanja i adresa dostave
  • Adresa e-pošte
  • Broj telefona
  • Lozinka za pristup

Navedeni podaci (osim lozinke), povijest narudžbi i IP adresa na dan narudžbe artikla u Vašem profilu dostupni su isključivo ovlaštenim djelatnicima web trgovine.

Vaš jednom aktivirani profil dostupan je s bilo koje lokacije koja ima Internet povezivost.

OBAVIJESTI O AKCIJAMA

Vaše podatke koristimo isključivo za vlastitu promidžbu. Da biste se prijavili za naše obavijesti dovoljno je dati adresu e-pošte na koju želite primati obavijesti i odabrati opciju "Da, želim primati obavijesti" prilikom registracije na WEB trgovini. U svakom trenutku se možete odjaviti s primanja obavijesti. Za upravljanje prijavama i isporukama obavijesti koristimo acy mailing.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

  • Ingenium j.d.o.o.> zaposlenici
  • Dostavne službe
  • Davatelji softverskih usluga i održavanje > Nubilus d.o.o.
  • Davatelji usluga naplate i banke > WSPay - Web studio d.o.o., Privredna banka Zagreb d.d.

- ostale treće strane:

• ukoliko je je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Ostvarenje d.o.o.

• poštivanje Zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Ostvarenje d.o.o.

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Ingenium j.d.o.o.ili njenih klijenata

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

Ingenium j.d.o.o.i  WEB trgovina planer-vjencanja.com pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, tj. do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na WEB trgovini, odjavite se sa obavijesti ili zatražite brisanje profila slanjem zahtjeva na e-mail adresu [email protected] Podatke ćemo obrisati odmah bez zadržavanja, osim u slučaju da postoji nepodmireno dugovanje ili reklamacija na čekanju, gdje ćemo pričekati da ne budete oštećeni, a nakon toga ćemo obrisati profil.

ZAŠTITA PODATAKA

  • Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka
  • Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera
  • Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
  • Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

PRAVA KORISNIKA

Vezano uz prikupljanje i obradu osobnih podataka, osiguravamo sljedeća prava:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ispravak
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Pravo na povlačenje suglasnosti
  • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Od nas ujedno možete dobiti i potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ukoliko se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Ingenium j.d.o.o.obrađuje.

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravne promidžbe.

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena.

Ako želite povući svoju suglasnost, molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka [email protected]

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku emajlom na [email protected] ili telefonom: +385 44 732 246.

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

ZAKLJUČAK

Navedene podatke trebamo isključivo kako bi u slučaju narudžbe proizvoda ili usluga mogli napraviti račun, te po potrebi kontaktirati i dostaviti artikle na traženu adresu.

Upisane podatke ne koristimo za nikakve druge svrhe osim navedenih, niti ih naknadno obrađujemo, prodajemo ili predajemo trećoj stranci koja nije navedena u ovoj izjavi.

DOPUNE I IZMJENE

Ova izjava o Zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila sa stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Preporučamo redovnu provjeru ovog teksta radi novih informacija.