PJEVAČKA diva Whitney Houston, rođena 9. kolovoza 1963. godine, pronađena je mrtva u hotelskoj sobi na Beverly Hillsu jučer poslijepodne prema lokalnom vremenu (11. veljače). Smrt 48-godišnje pop ikone, svega dan uoči ovogodišnje dodjele Grammyja, šokirala je glazbenu industriju. Za sve koga su pjesme ove dive dirnule u srce poslušajte TOP 10 njezinih najvećih hitova.

1. I Will Always Love You- 1992

"I Will Always Love You" - bio je glavni singl za soundtracka filma Tjelohranitelj. Pjesmu je izvorno napisala i snimila Dolly Parton. Bila je broj jedan hit na Billboard glazbenoj ljestvici, a zadržala se tamo 14 tjedana. To je jedan od najprodavanijih singlova svih vremena i prodan je u više od 12 milijuna primjeraka diljem svijeta.



2. Greatest Love Of All - 1986

"Greatest Love Of All" – pjesmu je izvorno snimio George Benson za soundtrack filma "The Greatest about Muhammad Ali". Pjesma je objavljena na njezinom prvom album Whitney Houston. Pjesma je bila broj jedan hit u trajanju od tri tjedna na ljestvici najboljih pop singlova.



3. How Will I Know - 1985

"How Will I Know" - pjesmu je napisao glazbeni dvojac George Merrill i Shannon Rubicam koji su u svoje vrijeme bili poznati kao "Boy Meets Girl". Navodno je pjesma bila izvorno namijenjena samoj Janet Jackson. To je bio Houstonin drugi broj jedan hit na ljestvici najvećih pop singlova gdje se i zadržao dva tjedna.



4. All the Man That I Need - 1990

"All the Man That I Need" - To je njezin hit s albuma "I'm Your Baby Tonight".



5. I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" - 1987

Ova je pjesma donijela Whitney Grammyja za najbolju žensku vokalnu pop izvedbu.



6. Where Do Broken Hearts Go? - 1988

Iako Whitney Houston izvorno nije htjela snimiti ovu pjesmu misleći da ta pjesma neće postići nikakav uspjeh, Clive Davis ju je uvjerio u suprotno. Na kraju pjesma je završila kao njezin sedmi singl na vrhu Billboardove ljestvice te je Whitney oborila rekord kao pjevačica koja se našla uzastonpno na broju jedan.



7. Didn't We Almost Have It All - 1987

"Didn't We Almost Have It All" - Drugi singl Whitney Houston s njezinog albuma Whitney. Ova je pjesma 1988. godine bila nominirana za Grammyja kao "pjesma godine".



8. Saving All My Love For You - 1985

Ova pjesma je izvorno bila manji hit glazbenog dvojca Marilyn McCoo i Billy Davis, Jr.. Bio je to Whitney Houston-in drugi hit singl s njezinog istoimenog debi album, te je postao njenzin prvi hit koji se našao kao broj 1. Ona je osvojila svoju prvu nagradu Grammy za najbolji ženski pop vokal.



9. I'm Your Baby Tonight - 1990

Pokušaj stvaranja nešto urbanijeg R&B zvuka još je jednom doveo Whitney na vrhove top ljestvica.



10. So Emotional - 1987

Ovu pjesmu su napisali Billy Steinberg i Tom Kelly-a, glazbeni dvojac koji je odgovoran i za veliki hit Madonnin "Like a Virgin". Iako su joj u to vrijeme konkurencija bili Beatlesi, i s ovom je pjesmom Whitney dospjela do broja jedan na ljestvici Billboarda.