Proljeće neminovno sa sobom donosi i brojne odluke o gubitku kilograma nakupljenih tijekom zime. Pršut, francuska salata, kobasice, sirevi i mnoge druge namirnice koje se tako idealno uklapaju u hladno vrijeme, idealne su i za stvaranje masnih jastučića. I eto proljeće je odavno tu, a mi smo odlučili strogim režimom isklesati tijelo do ljeta. Međutim postoje pogreške koje biste svakako trebali izbjeći.

Vjerovanje da se kile tope same od sebe pri konzumaciji raznih tableta, čajeva i drugih napitaka je zabluda. Jedna pilulica zasigurno neće isklesati tijelo. Riječ je o čistoj prodaji nepotrebnih preparata. Bolje taj novac uložite u zdrave namirnice.

Kilograme ne možete samo izgubiti provodeći prehrambeni režim. Vrijeme je da se pokrenete. Drastične dijete smanjuju masu mišića, što znači da, mada stanete u manji konfekcijski broj, ste ipak nekako mlohavi. Uz to što duže provodite dijetu, usporavate metabolizam. Kada na kraju prestanete s njom, kilogrami će doći sami od sebe. Bolja kombinacija je zdravija prehrana, s obaveznim tjelesnim aktivnostima. Pri tome pripazite da ne radite samo takozvane cardio vježbe. Ako se upišete u teretanu, izaberite aerobik koji topi kile, takozvani fat burning. To su vježbe gdje ne samo da ćete ubrzati rad srca, nego se i početi znojiti. Ako uz to kombinirate i vježbe za mišiće, tijelo će vam biti zahvalno.

Nikad ne preskačite doručak jer je on najvažniji obrok dana. Nakon osam sati sna tijelo vapi za energijom. Ako ne dobije potrebne namirnice, manjak energije nadoknađuje iz mišića. A to znači da se metabolizam ne pokreće. Istraživanja su dokazala da ljudi koji jedu cjeloviti doručak unose manje kalorija tijekom ostatka dana. To je prednost, jer unesene kalorije tijekom jutra se potroše do večeri. Obavezno doručkujte, a pri tome ne mislimo samo na dozu kofeina.

Tijelu je potrebno osam sati sna dnevno. Ako ga ne dobije počinje lošije funkcionirati. To je stresna situacija za organizam koji počinje proizvoditi hormone koji otežavaju gubljenje kilograma.