Vjenčano prstenje je jedina stvar na kojoj nikada ne smijete štediti. Vjenčano prstenje nosit ćete na ruci do kraja života pa vodite računa o tome da ne pogriješite kada ga birate.

Uzmite dovoljno vremena, obiđite sve zlatarnice, pretražite cijeli internet dok ne nađete savršena dva prstena koja će zauvijek biti simbol vaše ljubavi i vašeg braka. Tržište je prepuno, ponuda je bogata, možete birati i izabrati ono što vam se najviše sviđa. Burme su u pravilu i tradiciji napravljene od zlata: žuto, bijelo, crveno zlato ili kombinacija boja, na vama je da odlučite. Naravno nitko vam ne brani da vaše burme budu od bilo kojeg drugog materijala. Trend je tetovaža burme ili prstena, a tako ćete biti sto posto sigurni da nikada nećete izgubiti svoj vjenčani prsten. Neki zlatari izrađuju nakit po narudžbi pa ako ste dovoljno kreativni možete sami kreirati svoje burme i tako biti još zadovoljniji i originalniji.

No za vjenčanje nije bitno samo vjenčano prstenje, svaka mladenka želi se još ukrasiti kakvom ogrlicom ili narukvicom te prekrasnim naušnicama. Obiđite zlatarne i draguljarnice, razgledajte i kupite ili se raspitajte o najmu neke prekrasne ogrlice ili narukvice.

Najbolje bi bilo da za ovaj dan izaberete nakit sa poludragim ili dragim kamenjem. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći prilikom biranja. Prvi i najvažniji savjet  je da taj dan morate zabljesnuti, zato pripazite da ne pretjerate. Zna se, nažalost, mnogima dogoditi da se vode suprotno od one “Manje je više”.

Iskoristite obiteljski nakit. Ovo je izvrstan savjet, jer koristeći nešto iz obiteljskog nakita kojeg ste naslijedili rješit ćete se brige što staro imati na vjenčanju. Obiteljski nakit nosi sa sobom i jednu sentimentalnu vrijednost, pogotovo ako se radi o naušnicama, narukvici ili lančiću kojeg su nosile vaša majka ili baka. Usput ćete uštedjeti i dio novca.

Ukoliko ste se odlučili za ogrlicu, morate izabrati onu koja odgovara kroju vaše vjenčanice. Biseri ili ogrlica uz vrat sa dijamantima idealno će pristajati uz vjenčanicu bez bretela, dok uz vjenčanicu na V idealno ide lančić sa dijamantnim privjeskom. Ako vam je pak gornji dio vjenčanice prepun šljokica i ukrasnih detalja, savjetujemo vam da lančić u ovom slučaju ipak preskočite. Ako već morate imati neka bude neobičan i gotovo nevidljiv – sitan privjesak na prozirnoj sajlici može izgledati fantastično, a nećete nalikovati Božićnom drvcu.

Ukoliko se odlučite za narukvicu, možete izabrati tanju narukvicu sa dijamantima (pravim ili lažnim) ili možete odabrati rukavice. Nikako i jedno i drugo.

Neka vaša frizura i dodaci u kosi diktiraju koje ćete naušnice izabrati. Okrugle i viseće naušnice odlično izgledaju uz podignutu kosu, dok će male naušnice, biti savršen dodatak dramatičnoj ogrlici, velu ili tijari. I uvijek, uvijek se vodite za onom “Manje je više”. Zapamtite da želite ostaviti dojam princeze. Sjetite se kako su one izgledale u bajkama koje su vam čitale vaše mame i ne biste trebale imati problema.