Ispočetka ne možeš baš utvrditi što je to što cijelo vjenčanje učini tako posebnim, kao da je neka nevidljiva ruka provukla čudesnu nit…. kao da nam je netko ispričao bajku...

Koja to skrivena ruka prospe čaroliju? Da li se to samo dogodi? Slučajno? Ništa nije slučajno, bajka nastaje ako joj stvorite uvjete da se pokaže, a to znači da treba unaprijed osmisliti svaki detalj, svaki korak, boju, nijansu, stil, miris, svjetlost, zvuk. Kad je sve harmonično, postaje jedno i ne možete više detektirati što je to , jer sve je to.

Ne nalazim jednu riječ koja bi to opisala. Nekada bi se za to reklo stil, ali ta je riječ već potrošena. Možda atmosfera, duh, ono nešto…

Ako dobro napravite domaću zadaću, onda je sve kasnije lakše. Najprije trebate negdje iz svoje nutrine izvući na svjetlo dana i osvijestiti što zaista želite, a onda to uskladiti sa svojim partnerom, jer biste trebali stvoriti svijet u kojem ste oboje „doma“. Što zaista želite? Ključno pitanje.

Prije svega, budite na čisto da nećete moći ostvariti želje svih gostiju, ukućana, roditelja, prijateljica, običaja jednih, drugih, trećih….budete li to pokušavali, ubit ćete kreativnost u sebi, a ona mora biti slobodna.

Dakle, što zaista želite? Tko ste vi? Hoćete li se pokazati kakvima jeste ili kakvima biste htjeli da vas vide? Prvo će uspjeti, drugo će biti predstava, jer vi morate odglumiti ono što niste, a rijetki to dobro čine. To što jeste je prekrasno i neponovljivo, nitko nije kao vi. Iznesite se na svjetlo dana, imate priliku stvoriti trenutak kakav ste uvijek htjeli, imate pravo na njega. Imate pravo na njega uvijek, ali kompromisi na poslu, u obitelji, svuda oko nas i u svakom trenutku bacaju tamnu sjenu na ostvarenje tog prava. Vaše vjenčanje bi zaista trebalo biti Vaše, Vaša bajka, tu vam nitko ne bi trebao ništa uvjetovati, vi ste prvi i jedini, ovo je vaš dan. Ako želite vjenčanje na šumskom proplanku, pored potoka…imajte ga. Ako ga želite na vrhu stijene pored mora….imajte ga. Ako ga želite u dvorcu, na selu, među konjima, u tvrđavi, na ranču…..

Što god izaberete, osmislite do najsitnijeg detalja i stvorit ćete - „ono nešto“, Vašu bajku.