IZVORNO IME: Harry Potter and the Deathly Hallows
REDATELJ: David Yates
ULOGE: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson
ŽANR: fantastična avantura
TRAJANJE FILMA: 132 minuta
GODINA: 2011
DRŽAVA: SAD

Harry, Ron i Harmione se vraćaju u Hogwarts kako bi pronašli i uništili posljednje horkuse. U priču se uključuji i svi junaci iz prethodnih dijelova i bitka između Harriy-a i Valdemorta započinje.

Kada je izašao prvi dio sage o Harry Potteru, moram priznati da me je oduševio svojom orginalnošću, kao i mnoge mlade diljem svijeta. Mora se priznati da je jedna cijela generacija sada mladih ljudi odrasla uz njega. I ovaj zadnji 7. dio je pun pogodatak da zaokruži ovo 10 godina magično dugo putovanje svijetom čarobnjaka

Film još jednom okuplja već poznatu glumačku ekipu među kojima su Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, John Hurt, Matthew Lewis, Gary Oldman i dr.
David Yates je odlično uspio prenijeti radnju knjige na filmsko platno. Iako je u ovom zadnjem dijelu radnja knjige skraćena, mora se priznati da je izvukao ono najbolje. Specijalni efekti, odlična glumačka ekripa, glazba i dobro ispričana priča jednostavno zaokružuju ovaj film i toplo preporučamo svima da ga pogledate.