NAZIV FILMA: Praskozorje, 1. dio
IZVORNO IME: The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
REDATELJ: Bill Condon
ULOGE: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
ŽANR: fantazija/romansa
TRAJANJE FILMA: 118 minuta

Robert Pattinson i Kristen Stewart u ulogama besmrtnog vampira i mlade tinejdžerice koji se zaljubljuju i ruše sve granice i predrasude, svojom savršenom glumačkom kemijom osvojili su milijune gledatelja širom svijeta, a film 'Sumrak' je postao instant klasik. Ove godine saga Sumrak se nastavlja prvim dijelom posljednjeg poglavlja - filmom 'Praskozorje'.

Quileute i Volturi približavaju se Belli i Edwardu koji uskoro trebaju postati roditelji. Dijete koje čekaju predstavlja prijetnju i za vukodlake i za vampire.... Riječ je, dakako, o sadržaju novog nastavka “Sumrak sage”, naslovljenom “Praskozorje, 1. dio”, koji će idućega tjedna biti premijerno prikazan diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Štoviše, multipleksi CineStar pobrinuli su se da brojnim obožavateljima “najljepše ljubavne priče svih vremena”, kako poklonici opisuju “Sumrak sagu”, ponude više od puke projekcije filma. CineStar, naime, uoči finala donosi Sumrak maraton koji će se održati u nekoliko hrvatskih gradova, među kojima je i Osijek. Jedinstvena je to prilika da u kinu ponajprije pogledate sva tri filma iz “Sumrak sage”, tri večeri zaredom počevši od 14. studenoga, a točno minutu iza ponoći 17. studenoga možete među prvima u svijetu pogledati jedan od najiščekivanijih filmova godine - “Praskozorje, 1. dio”. “Sumrak” će biti prikazan 14. studenoga u 20 sati, “Mladi mjesec” 15. studenoga u 20 sati, “Pomrčina” 16. studenoga u 20 sati, a “Praskozorje, 1. dio” u noći između 16. i 17. studenoga u 00:01 sat.

Za najveće su obožavatelje u CineStaru pripremili i kinoparty na kojem će se moći plesati uz ritmove najpoznatijih uspješnica iz filmova, počastiti se pićima dobrodošlice, a osim DJ-a, za dobra će se ugođaj pobrinuti i Schwarzkopf koji je pripremio nagradne igre, poklon-pakete i Look a Like natječaj u kojem će vas frizer pretvoriti u Bellu, Edwarda ili Jacoba. Ulaznice za Sumrakomaniju mogu se kupiti u Cinestaru u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku te preko internetske stranice www.blitz-cinestar.hr.

Premijerna projekcija filma “Praskozorje, 1. dio” počet će u prvoj minuti 17. studenoga.